15 трика, които ще ви превърнат в най-добрия играч на тенис на маса – част I

Искате да бъдете все по-добри в тениса на маса? Ето 15 от най-добрите съвети за тенис на маса, които можете да използвате, за да доминирате над противниците си.

1.Бъдете господар на основата

Както всеки друг спорт, овладяването на основите на тениса на маса ще ви преведе през най-трудните противници. Отделете време, за да научите как да захващате правилно хилките си, как да премествате краката си и да научите различните ефекти на въртене. Определете слабите си точки и постоянно практикувайте, докато не станат силни.

2. Въртенето е вашият най-добър приятел

Да се научите как да използвате въртенето е трудно, но често е ключът да победите всеки играч на всяко ниво на умения. Разберете как въртенето влияе върху връщането ви и скоро ще научите как да противодействате.

Ето някои указания, които можете да използвате незабавно:

– Дръжте очите на греблото на противника си, когато връща топката.
– Проверете колко бързо логото на топката се върти, за да прецените скоростта му.

3. Практика, практика, практика

Няма заместител на практиката и трябва да й отделяте колкото можете повече време между състезателните мачове. Този път трябва да бъде прекаран в преодоляването на очевидните слабости, които може да имате или да развиете силните си страни.

Можете да играете практически игри, за да развиете нова тактика или да интегрирате ново умение, което сте научили в репертоара си. Също така е от съществено значение да гледате как играете. По този начин можете ясно да видите какви грешки правите и бързо да ги коригирате.

4. Сервис на правилния път

Сервисите са неразделна част от тениса на маса. Това може да ви спечели точка, а понякога дори цялата игра! Има много начини, по които може да правите сервис.

Кратките сервиси са може би най-добрият начин, защото правят много трудно за опонента ви да спечели всякакъв вид предимство. Винаги дръжте китките си спокойни.

5. Използвайте различни височини

Използвайте различни височини, за да сте по-гъвкави и изненадващи за конкурентите си.

6. Бъдете кратки

Възможно е да сте имали навика да правите по-дълъг ход в игра на баскетбол, голф или тенис, но в тенис на маса по-краткото е по-добре. Причината за това е, че по-дългият ход оставя повече място за грешка.

7. Изберете вашето оборудване и го използвайте внимателно

Не можете да играете без хилки тенис на маса, все пак. Трябва да си купите нужното оборудване. Начинаещите трябва да започнат с основни хилки, за да почувстват добре играта. Когато сте готови за по-добра хилка, можете да изберете такава за средно бърза игра, за да можете да усъвършенствате уменията си и техниката, вместо да разчитате само на оборудването. След като се чувствате така, като че не можете да получите повече изпълнение от хилката, можете да продължите напред и да си купите още по-добра.

И щом имате ракетата си, е време да я използвате внимателно и изключително само нея. Не ги сменяйте често, за да развиете добро чувство за игра и усещане за това конкретно оборудване. Използвайте я дори при практикуване и в турнири. Отнасяйте се към нея с уважение – пазете я в кутийка и използвайте специален почистващ разтвор или проста смес от сапун и вода след всяка употреба.

Още трикове да бъдете най-добрия играч на тенис на маса ще откриете във втората част на текста !

15 трика, които ще ви превърнат в най-добрия играч на тенис на маса – част II

В първата част на това безценно ръководство за перфектна игра на тенис вече се запознахте с няколко важни принципа. И тук продължаваме да ви насочваме към факторите, които незабавно трябва да вземете предвид, ако искате да сте сред най-добрите.

8. Ниски топки

Основното правило тук е, че колкото по-ниско е топката спрямо мрежата, толкова по-трудно ще бъде за опонентът ви да се противопостави на различните движения. Освен това, трябва да се опитате да се насочите към най-далечната възможна точка в края на масата на противника. По този начин той ще бъде принуден да се отдръпне.

9. Намерете клуб за тенис на маса

За да станете по-добри, ще трябва постоянно да се стремите по-високо и по-високо. Когато играете на по-напреднало ниво, ще разберете своите силни страни, слабости и дори можете да научите някои нови тактики или стратегии. Клубовете за тенис на маса обикновено групират своите играчи по нивото на уменията. Нещо повече, тези клубове ще имат професионални треньори, които да ви обучат и да ви развият в по-добър играч на пинг-понг.

10. Бъдете търпеливи

Играта е също толкова психологическа, колкото и физическа. Начинаещите често очакват да победят от първия път. Но трябва да играете търпеливо.

Не губете спокойствие, ако правите няколко грешки подред. Поемете дълбоко дъх, визуализирайте спечелването на следващата точка и вижте къде можете да подобрите или да промените тактиката си.

11. Намерете своя противник

Намерете противник, с който ще ви бъде трудно да играете. Така ще се учите по-интензивно.

12. Удряйте с цялото си тяло

Не удряйте топката само с ръката си, когато изпълнявате удара от предна страна. За да увеличите максимума на мощността, използвайте силата на цялото си тяло. Това е същият съвет, който треньорите дават на боксьорите.

13. Ускоряване в последния момент

Започнете с ръка спокойна и ниска, близо до коляното. След това преместете хилката си в движение нагоре и само в последната част на движението трябва да ускорите и незабавно да спрете. Помислете как бихте използвали камшик, това е същата идея.

14. Изпънете напред

Опитайте се винаги да се навеждате напред, на върха на пръстите си, когато ударите топката. Това ще ви попречи да направите грешката, което повечето начинаещи правят, наклонявайки се назад, за да компенсират по-бавното време за реакция. Като се наведете напред, ще имате малко повече сила, тъй като цялото ви тяло ще се движи към топката.

15. Краката

Може да изглеждате страхотно, когато побеждавате опонентите си, без да се движите твърде много, но когато се изправите пред по-добър играч, няма да имате шанс. Чрез преместване на тялото си, ще поставите себе си в най-добрата възможна позиция, за да ударите топката. Ако стоите встрани, нещата няма да се получават.

Желанието и усилената практика е най-добрият учител и след като вече знаете как да бъдете най-добрите, просто трябва да си купите хилки за тенис на маса и да започнете с тренировките. Не забравяйте, че най-важното умение, което придобиваме при практикуването на един спорт, е побеждаването на самите себе си. Докажете си колко много можете!

10 ползи за здравето от играта на дартс

Играта на дартс не е отживелица, макар повечето от нас да я свързват с тийнейджърските години, в които откривахме насладата от бирата и удължения вечерен час. Това все още е един чудесен избор да прекарате събота вечер, независимо дали навън или у дома с приятели. По този начин не само си гарантирате страхотно настроение, но и редица ползи за здравето, за които вероятно не сте предполагали.

Ето и кои са те.

1. Подобрява координацията между ръцете и очите

Дартсът е игра точното хвърляне и колкото повече го практикувате, толкова по-добри ще ставате с времето. Това е сигурен знак за подобряването на вашата координация между ръцете и очите, което е от жизненоважно значение и за всеки друг аспект от живота.

2. Тренировка за мозъка

Най-често срещаната форма изисква и някои сметки, за да стигнете до точния резултат. Това е страхотна тренировка за мозъка и го поддържа активен през цялото време.

3. Развод с хроничния стрес

Може да отнеме много фокус и концентрация, за да играете дартс, тъй като не само изисква точно хвърляне. Вие трябва да мислите за това, което ви е необходимо да уцелите. Това отнема мислите ви от други неща, които се случват в живота ви и ви помага да се отпуснете и разделите със стреса.

4. Социални умения

Да практикувате дартс означава да се свържете с други хора. Това е един чудесен начин да общувате с приятели и също така да се срещнете с нови хора.

5. Подобрява концентрацията

Дартсът изисква много концентрация. Независимо дали се пресмята резултат или се мисли за най-правилното хвърляне, ключът към успеха е в това да можете да се концентрирате на 100% и да избегнете разсейването.

6. Увеличава доверието

Спечелването на дартс може да увеличи доверието в хората, което е страхотно. Все пак не става въпрос за печелене, а за екипната работа, която неминуемо повишава чувството за екипност и споделеност.

7. Физически самоконтрол

Да хвърлите стрелата точно изисква много добър контрол на тялото. Ако не можете да управлявате ръката си, тялото и главата, най-вероятно няма да ударите точно в целта. Помолете някой да погледа как хвърляте и да провери дали сте извън контрол. Ако сте, можете да работите върху върху физическото си самоуправление.

8. Работа в екип

Когато играете дартс в официална лига или на турнир с приятели, винаги си взаимодействате с други хора и това може да доведе до увеличаване на уменията ви за работа в екип. Ето защо организирането на дартс турнир по време на работа може да бъде страхотен начин да накарате колегите ви да работят заедно.

9. Насърчава стратегическото мислене

Играта на дартс често изисква много мисъл и част от този процес е стратегическо мислене. Най-често срещаните варианти включват тактическа игра и много хитрост.

10. Упражнение

Може да изглежда така, сякаш дартс е игра за кръчмата, но тези, които я практикуват, всъщност провеждат и вид тренировка. Ако играете дартс в продължение на един час, ръцете и краката ви са активни. Ако играете няколко пъти седмично, това би имало още по-голямо значение.

И така, след като вече знаете ползите от тази чудесна игра, е време да откриете най-изгодната за дартс цена и да погрижите за физическото си и емоционално здраве!