Как да изберете хилка за тенис на маса?

Китайците може да са най-господстващите играчи на тенис на маса в света днес, но знаехте ли, че спортът първо се е появил в Англия през 1880?

По това време британските военни офицери биха използвали книги като хилки, докато топките за голф са били вземани за всяка форма на маса, която хората са могли да намерят. Скоро, тенис на маса се играел с пособия, изработени от кутии за пури, свързани с дървени остриета. В крайна сметка, E.C. Goode през 1901 г., изобретил модерната версия на ракетата.

За много случайни играчи днес готовият модел е повече от подходящ за развлекателна игра с близки приятели. Въпреки това, ако искате да придвижите играта си на следващото ниво, персонализираната хилка за тенис на маса може да направи разликата между това да бъдете пинг-понг воин или просто майстор на играта.

Първа стъпка: Купете си острието и гумата отделно

Чрез покупката на острието и гумата отделно, вие получавате голям контрол върху спецификациите и детайлите на вашата хилка. Ако си купите острие и гума заедно, може да ви е трудно да намерите комбинация от точно такива, които да отговарят на вашия стил на игра.

Стъпка втора: Избиране на острие

Международната федерация по тенис на маса изисква поне 85% от острието да бъде изработено от естествено дърво. Комбинираното острие може да включва материали като въглеродни влакна, алалити или стъклени влакна. И това ще засегне елементи като скорост, консистенция, усещане за топката и въртене.

Въглеродните влакна, например, обикновено се използват, за да направят острието по-твърдо и по този начин по-бързо. Броят на слоевете от дърво също прави разликата. Офанзивен играч обикновено би имал полза от по-голям брой пластове, докато защитните играчи са точно обратното. Когато се съмнявате, избягвайте крайностите.

Тежестта на острието е друг фактор. По-леко острие под 77 грама често се предпочита от играчи, които имат бърза игра и са склонни да играят близо до върха на масата, докато по-тежките остриета се използват за генериране на повече въртене и мощност.

И накрая, има различни видове дръжки за острието. Най-често срещаните дръжки са:

Гладка
Добър за играчите с опитен форхенд. Това предлага здраво захващане, без да се прави компромис с гъвкавостта.

Анатомическа
Подобно е на разширеното сцепление, освен ако в средата няма подутина, която се вписва във формата на ръката ви.

Права
Добра е за бекхенд и защитни играчи. Позволява активно използване на китката за обръщане на хилката.

Penhold
Добра е за мощна атакуваща игра. Хилката е захваната между палеца и показалеца, подобно на начина, по който се държи писалката.

Стъпка трета: Избор на гума

Дебелината на гумата влияе на въртенето, скоростта и контрола на топката. Има основи два вида дебелина:

1. Тънка гъба (по-малко от 2,0 мм): за по-добър контрол, но по-малка скорост.
2. Дебела гъба (2,1 мм и повече): за по-голямо въртене, но по-малко контрол.

Не забравяйте, че ще имате нужда от два пласта гуми от двете страни на хилката ви.
Гумите за тенис на маса имат тенденцията да се влошават с възрастта, така че ще трябва да ги заменяте на редовни интервали от време.

Четвърта стъпка: Грижа за вашата хилка

Първото нещо, което трябва да направите, е да купите кутия за добро качество, за да съхранявате своята хилка. Това ще я предпази от щети като течове, мръсотия и слънчева светлина.

Препоръчва се и режим на почистване и поддръжка. Само доброто изчистване с чиста вода от време на време ще е необходимо, тъй като разпоредбите вече забраняват химикали или други форми на третиране на хилки при състезания.

Пета стъпка: Знайте къде да купите

Готови хилки за тенис на маса могат да бъдат закупени във всички добри спортни магазини. За персонализирани хилки обаче трябва да потърсите професионалистите.

Пожелаваме ви незабравими игри!

Начини, по които играта на билярд подобрява нашето здраве

Необичайна игра, известна с присъствието си в барове и кръчми, а често пъти и у дома, билярдът може да се играе небрежно, аматьорски, или пък дори на професионално ниво. Всеки подход, независимо от начина, по който човек избира да играе, е уникално представен и изисква играчите да бъдат психически гъвкави и физически опитни.

Ето и топ 10 на здравните ползи от този вид игра.

Забавя застаряването при мъжете. Бирата и билярдът са станали основна причина за социализация между мъжете и с основателна причина! Според неотдавнашно проучване на университета в Копенхаген, пиенето на бира, докато играете игра на билярд с приятели, може да ви помогне в борбата със стареенето.

Помага за изграждането на фокус. Тази игра изисква голямо внимание и концентрация. Способността ви да се съсредоточите върху определена цел е от съществено значение за постигане на целите. При билярд играчите трябва да се съсредоточат върху своите цели (топката-бияч и топката-мишена), ъгъла на собствената си цел, ъгълът, по който топката-бияч ще се движи, след като бъде ударен и къде ще се насочи целевата топка.

Изгаряне на калории. Има изненадващо много полезно ходене в кръг около масата. Така изгаряте доста калории!

Позволява разтягане и балансиране. Това занимание изисква много по-голямо разтягане, отколкото обикновен човек би правил без причина. Необходимо е да се огънете през горната част на масата, за да достигнете топката-бияч под желания ъгъл. Ето защо играчът е необходимо да бъде умерено гъвкав, особено при сложни удари. Билярдът също така подобрява баланса, тъй като играта изисква от вас да застанете на един крак в определено време, като тренирате стабилността си.

Помага да се изгради контрол. Проучванията показват, че хората, които играят спортове като билярд, имат по-малка вероятност да се паникьосат при криза. Хората, които практикуват игри с висока концентрация, могат да мисли ясно и логично, като това им позволи да проучат най-подходящите факти и подробности и да действат без да са истерични.

Изостря ума. Тези, които често играят билярд, имат по-остър ум. Играта изисква извършване на умствени математически оценки и изчисления, като основна геометрия и физика. Тези умения са необходими, за да се изчислят точните ъгли и траектории и да се определи колко сила да се приложи по време на удар, така че да се достигне целта.

Добра координация на очите и ръцете. Това може също така да увеличи координацията ви между очите и ръцете. Това е решаващ фактор за спечелването на играта. Ръцете ви стават бързи и гъвкави и могат да изпълняват за минути много важни задачи.

Забавление за всички възрасти. Всеки може да играе тази, независимо от възрастта и пола си, така че да практикувате тези игри може да бъде редовно семейно събитие. От най-малкия ви племенник до вашата баба, билярдът е дейност за отдих, която всеки може да научи и всеки може да играе.

Тонизиране на мускулите. Физическите предимства включват тонизиране на гърба, бедрата и краката.

Подобрява когнитивните умения. Умственото стимулиране е богато и променливо.Тук се предизвикват въображението, визуализацията и творческите умения на играча. Играта изисква постоянна импровизация, за да постигнете добра позиция на по-нататъшните удари.

След като вече познавате многобройните ползи на тази страхотна игра, ви остава само да откриете най-изгодната за билярд цена и да се наслаждавате семейно на всеки един ден. Забавлявайте се!

Как да изберете и купите дартс за вкъщи?

дартс

Ако ви е скучно у дома и често се питате какво да правите след работа или през уикенда, чудесно решение е да практикувате някакъв вид спорт за ума и тялото. Една много добра опция за това е да си купите електронен дартс.

Едно от основните неща, които могат да объркат начинаещите играчи, е огромното количество оборудване, с което може да се практикува. Подобно на голфа, има тон различни видове дартс, с различни тегла, различни размери и различни форми. И така, откъде да започнете? Ето някои основни насоки, които да ви помогнат да намерите точната игра за вас.

Преди да започнете

Преди да започнете, е важно да споменете: Не променяйте постоянно вида дартс, който играете. Ако го направите, никога няма да станете по-добър играч. Пробвайте, докато не намерите стила, който ви пасва персонално и след това се придържайте към него. Как хвърляте е по-важно от това, което хвърляте.

„Барабанът“

Вероятно най-важната част от стрелата е „барабанът“ (изделието от волфрам в средната част на стрелата). Това е частта, която оказва най-голямо влияние върху хвърлянето. Точно там е тежестта на стрелата и можете да използвате масивна гама от тежести, ако пожелаете. Стандартното тегло е между 21-27 грама, но можете да намерите такива, които са по-леки и по-тежки, ако ви се сторят по-удачен избор. Добро правило е да се ориентирате около 24 грама – това е средната стойност, която ви обещава място в златната среда.

Всеки стрелец има различни предпочитания.Така например, може веднага да почувствате, че стрелата е по-различна от тази, към която се стремите. Ако това е така, трябва да преминете към различно тегло на стрелата.

Друг важен аспект на цевта е сцеплението. Подобно на тежестта, има много разновидности на сцепление, вариращи от дартс без сцепление до дартс с тежко такова. Обикновено, колкото по-тежка е извивката на стрелата, толкова по-лесно е да се хване. Отново, обаче, тя може да се различава от представите на играча.

Няма генерален съвет. Единственото възможно решение е да опитате с повече разнообразие и да видите кое работи най-добре за вас самите.

Аксесоари

Освен барабан, ще трябва да разгледате различни видове трябва някои валове (частта над барабана, обикновено изработена от пластмаса или метал) и някои крилца (които действат ефективно като хвърчило за стрелата). Те са евтини и лесни за подмяна, така че не се страхувайте при избора.

Може би най-важното нещо, което трябва да обмислите по отношение на вала, е дължината. Ако хвърляте стрелата с бързина и сила, по-къса част ще работи по-добре за вас. Ако обаче разчитате на по-леко хвърляне, ще ви трябва повече дължина. Имате избор от всякакви форми и размери.

Направете вашите изследвания

Ако имате наблизо локален магазин за дартс, това е едно чудесно място, на което ще се отбиете. Там можете да получите добър съвет или просто да опитате различни видове елементи на играта, докато намерите своя най-подходящ модел.

Ако не, можете лесно да изберете дартс и аксесоари много изгодно онлайн. Не се страхувайте да изпробвате различни опции, но не прекалявайте много – когато се чувствате комфортно в един определен стил, се придържайте към него и се съсредоточете върху повишаването на уменията си.

И, не забравяйте също така, че времето у дома също може да бъде прекарано интересно и полезно. Осигурете си забавлението, което заслужавате!

Докато играете тенис на маса, ставате и по-здрави. Вижте как!

тенис на маса

Независимо дали играете в двойки или сингли, тенисът на маса (или наричан още пинг-понг), може да бъде изключително бърз състезателен спорт. Всъщност, когато се играе с интензивна скорост, се оказва един чудесен начин да изгорите калории и да влезете в добра форма.

Но преди да започнете, уверете се, че имате това, от което се нуждаете за интензивна игра на пинг-понг. Междувременно вижте и списъка с топ 10 ползи за здравето от практикуването на този спорт.

Стратегическо мислене

Играта подобрява координацията между ръцете и очите и стимулира умствената бдителност, концентрацията и изработването на тактическа стратегия. Това прави тенисът на маса идеалната игра за младите хора, които имат нужда да си изострят рефлексите, а за по-възрастните хора – да усъвършенстват тактическите си подходи.

Развива умствената острота

Скоростта, движенията и контролът на топката са от решаващо значение за тениса на маса. Редовно практикуващите играчи са висококвалифицирани в създаването и решаването на пъзели, включващи тези три атрибута.

Подобрява рефлексите

Поради бързия темп на придвижване в спорта на кратко разстояние, се подобряват както движенията на цялото тяло изобщо, така и на фините мускули. Играта се отличава с епизоди на усилия и възстановяване, което води до бързо стимулиране на мускулното развитие.

Лесно е за ставите

Имали ли сте операция на коляното, проблеми с гърба, уморени ли сте да натоварите глезените си? Опитайте тенис на маса. Това е чудесен начин да подобрите здравината на краката, ръцете и торса, без да натоварвате ставите.

Изгаря калории

Лице с тегло 150 паунда може да изгори 272 калории, като играе тенис на маса за един час. Имайки предвид факта, че спортът е забавен и пристрастяващ, той може да бъде забавен и лесен начин да изгорите калории.

Предлага ви вид социална мрежа

Независимо дали играете в читалището или вкъщи с приятели, тенисът на маса предлага чудесен начин да се свържете с други хора, докато отслабвате и се забавлявате. Тъй като млади и стари хора могат да играят играта, тя може да спомогне за подобряване на комуникацията и изграждането на близки отношения, независимо от възрастта. Тренировките у дома с братя и сестри или родители също така може да сближи членовете на семейството и да им даде възможност да прекарват повече време един с друг.

Поддържа мозъка ви в отлично състояние

Учените, които изследват болестта на Алцхаймер, съобщават за ясно повишаване на моторните умения и когнитивната функция при игра на тенис на маса. Тези заключения следват новината след серия от клинични проучвания в Япония, които установиха, че тенисът на маса значително увеличава притока на кръв към мозъка и дори може да предотврати деменция.

Подобрява координацията

Докато топчето за пинг-понг се движи бързо към вас и следвате неговата траектория, когато вашият противник удря, това ви помага за подобряване на координацията между ръцете и очите.

Подобрява баланса

Да останеш балансиран и да можеш бързо да промениш посоката си е от ключово значение за успеха на пинг-понг. Това е особено важно и за възрастните хора.

Стимулира различни части на мозъка

Чрез предвиждането на изстрел към опонента, играчът използва префронталната кора на мозъка за стратегическо планиране. Аеробното упражнение от физическата активност на играта стимулира хипокампуса, част от мозъка, която е отговорна за това да формираме и запазим в паметта си дългосрочно факти и събития.

Е, след като вече знаете тези многобройни ползи, защо все още не сте открили най-изгодната за тенис на маса цена и не се забавлявате, докато си осигурявате перфектно здраве?

Разберете как да станете професионален играч на билярд

Всеки добър играч на билярд някога се е чудил как да го направи. Как да станете професионалисти? Първото и най-важно правило: Трябва да се играе под контрол и това означава правилно обучение.

Вижте какво ви е необходимо за да сте топ състезател и след това проверете най-изгодните за билярдна маса цени, за да тренирате у дома като професионалист!

Да се ​​научите да заставате правилно

Начинаещите са склонни да стоят много неловко, когато се опитват да стрелят с щеката. Повечето застават по начин, по който нямат баланс. Някои едва успяват да задържат равновесието, защото цялото им тяло трепери от напрежението, опитвайки се да поддържа странната си поза.

Прости съвети? Почувствайте се удобно, когато стоите, държете леко щеката и останете спокойни, когато удряте.

Да се ​​научите да удряте топките

Следващият основен елемент, след като се научите да се позиционирате, е да развивате добър удар. Лошият удар е най-голямата причина за непредсказуемост на хода. Има дни, в които не можете да правите силни удари или пък дни, в които просто ви върви? Или откривате, че топката-бияч не отива там, където трябва? Лошият удар обикновено е виновникът.

Прости съвети? Не движете никоя част от тялото, освен предмишницата, докато стреляте.

Да се научите къде да удряте бияча

Повечето начинаещи не осъзнават, че ученето на удара е най-трудната част от учебния басейн. Ако сте се научили да ударите точно къде се стремите, тогава всичко, от което се нуждаете, е някой, който да ви покаже къде да насочите топката-бияч.

Да се ​​научите да контролираш топката-бияч за следващия изстрел

Виждали ли сте някога професионален играч? Той не само прави удара, но топката-бияч се преобръща на масата точно до следващия удар. За да можете да направите това, трябва да разберете елементите на позициониране на топката и избора на удар.

Управлението на тези основни елементи дори не отнема твърде много време и дори само след час игра вече може да сте значително по-добри. Разбира се, това не е краят. Факт е, че дори и след като се научите да стреляте добре, все още има какво да научите и да направите. По-добър контрол на топката-бияч, по-добра позиция на игра, повече безопасност, по-добри изстрели и т.н. След като сте усвоили основите, препоръчваме ви по-усъвършенствани тренировки за фина настройка на удара и позиционирането.

На професионално ниво, вече не е просто умение за стрелба, но и умствена игра на билярд. След като постигнете успех в насочването, още по-важните неща се появяват – като контролиране на собствените си емоции, играене срещу по-опитни играчи с отбранителна игра или научаване на нови ситуации, с които не сте се сблъсквали преди.

Докъде сте решили да отидете и къде ще решите да спрете да се обучавате, зависи изцяло от вашия път и мотивация зад игралната маса. Най-важното е да не се страхувате да отделите време и емоция за този чудесен спорт, който има и многобройни ползи за здравето на тялото и ума. Подходете с внимание и стил. И в никакъв случай не спирайте да се наслаждавате на билярда!

4 стъпки за умно купуване на билярдна маса

Купуването на билярдна маса е голямо и важно начинание. Ако вече проучвате най-изгодните обяви за „продавам билярдна маса“, значи се нуждаете от това ръководство.

Съществуват множество размери, стилове и нива на качество. Можете да планирате каква маса да купите, като знаете ограниченията си за разходите, измерите стаята, в която ще поставите масата, и какъв тип е най-подходящ за вас. Вземете подходящата маса за вашите нужди, като пазарувате в магазин с хора, които познавате, проверявате производствените спецификации и получавате гаранция за вашия продукт. Билярдната маса е нещо повече от източник на развлечения, тя е част от мебелите, които могат да подобрят изгледа на помещенията ви. Можете да направите информирана покупка и да извлечете максимума от нея. Ето как!

Цел

Преценете основната цел на масата. Има цяла гама от малки, евтини маси за игра, предназначени за децата, които да се научат да играят по-добро, до сложно разработените маси с размери като за турнири. Широката гама от дизайни и нива на качество означава също така широк диапазон от цени.

По-евтините могат да бъдат добър вариант за много хора, но обърнете внимание на факта, че те могат да издържат само няколко години. Ако искате нещо, което ще бъде с вас дълго време, помислете за закупуване на по-добра маса като инвестиция във вашето семейство.

Намерете място

Изберете в коя стая да се сложи масата за билярд. Определянето на това е важно, главно поради ограниченията на размера. Но има и други фактори. Поставянето й в сутерен, гараж или игрална зала, която е далеч от основната ви жилищна площ, може да бъде добра идея поради шума от играта. Въпреки това, ако искате да закупите богато украсена маса, тя може да бъде центърът, който украсява помещението.

Някои хора се притесняват да оставят маса за билярд в горна стая или в таванското помещение, но повечето маси не тежат достатъчно, за да причинят чак такива проблеми. Например, средният модел може да тежи около 1000 паунда – само колкото 4-5 възрастни мъже.

Ако имате голяма всекидневна с телевизор и диван в половината от стаята, билярдната маса може да помогне за балансиране, като се постави в другата половина.

Измерване

Измерете стаята. Разберете колко дълго и колко е широко помещението и не забравяйте да запишете данните, за да имате необходимата справка за за по-късно. Уверете се, че стаята, в която искате да поставите масата, е достатъчно голяма и ви позволява да имате достатъчно пространство за свобода на вашите движение.

Планирайте 5 допълнителни стъпки от всяка страна на масата, за да имате място за маневриране с щеката при стрелба. Ако не отчитате това необходимо допълнително пространство, ще играете наистина трудно.

Купуване

Задайте си ограничение на разходите. Билярдните маси могат да варират от няколкостотин лева до над 10 000 лева, така че е важно да познавате отлично бюджета си. Ако просто искате нещо забавно за децата, което ще издържи няколко години, определено ще намерите някои евтини, по-нискокачествени опции. Ако искате нещо, което ще ви съпътства през по-голямата част от живота ви, ще трябва да разгледате по-скъпите модели.

Материалите, от които е изработена масата, ще бъдат основният фактор, който влияе върху цената.

Направете разумен и информиран избор и покажете колко добри сте в играта на билярд!

15 трика, които ще ви превърнат в най-добрия играч на тенис на маса – част I

Искате да бъдете все по-добри в тениса на маса? Ето 15 от най-добрите съвети за тенис на маса, които можете да използвате, за да доминирате над противниците си.

1.Бъдете господар на основата

Както всеки друг спорт, овладяването на основите на тениса на маса ще ви преведе през най-трудните противници. Отделете време, за да научите как да захващате правилно хилките си, как да премествате краката си и да научите различните ефекти на въртене. Определете слабите си точки и постоянно практикувайте, докато не станат силни.

2. Въртенето е вашият най-добър приятел

Да се научите как да използвате въртенето е трудно, но често е ключът да победите всеки играч на всяко ниво на умения. Разберете как въртенето влияе върху връщането ви и скоро ще научите как да противодействате.

Ето някои указания, които можете да използвате незабавно:

– Дръжте очите на греблото на противника си, когато връща топката.
– Проверете колко бързо логото на топката се върти, за да прецените скоростта му.

3. Практика, практика, практика

Няма заместител на практиката и трябва да й отделяте колкото можете повече време между състезателните мачове. Този път трябва да бъде прекаран в преодоляването на очевидните слабости, които може да имате или да развиете силните си страни.

Можете да играете практически игри, за да развиете нова тактика или да интегрирате ново умение, което сте научили в репертоара си. Също така е от съществено значение да гледате как играете. По този начин можете ясно да видите какви грешки правите и бързо да ги коригирате.

4. Сервис на правилния път

Сервисите са неразделна част от тениса на маса. Това може да ви спечели точка, а понякога дори цялата игра! Има много начини, по които може да правите сервис.

Кратките сервиси са може би най-добрият начин, защото правят много трудно за опонента ви да спечели всякакъв вид предимство. Винаги дръжте китките си спокойни.

5. Използвайте различни височини

Използвайте различни височини, за да сте по-гъвкави и изненадващи за конкурентите си.

6. Бъдете кратки

Възможно е да сте имали навика да правите по-дълъг ход в игра на баскетбол, голф или тенис, но в тенис на маса по-краткото е по-добре. Причината за това е, че по-дългият ход оставя повече място за грешка.

7. Изберете вашето оборудване и го използвайте внимателно

Не можете да играете без хилки тенис на маса, все пак. Трябва да си купите нужното оборудване. Начинаещите трябва да започнат с основни хилки, за да почувстват добре играта. Когато сте готови за по-добра хилка, можете да изберете такава за средно бърза игра, за да можете да усъвършенствате уменията си и техниката, вместо да разчитате само на оборудването. След като се чувствате така, като че не можете да получите повече изпълнение от хилката, можете да продължите напред и да си купите още по-добра.

И щом имате ракетата си, е време да я използвате внимателно и изключително само нея. Не ги сменяйте често, за да развиете добро чувство за игра и усещане за това конкретно оборудване. Използвайте я дори при практикуване и в турнири. Отнасяйте се към нея с уважение – пазете я в кутийка и използвайте специален почистващ разтвор или проста смес от сапун и вода след всяка употреба.

Още трикове да бъдете най-добрия играч на тенис на маса ще откриете във втората част на текста !

15 трика, които ще ви превърнат в най-добрия играч на тенис на маса – част II

В първата част на това безценно ръководство за перфектна игра на тенис вече се запознахте с няколко важни принципа. И тук продължаваме да ви насочваме към факторите, които незабавно трябва да вземете предвид, ако искате да сте сред най-добрите.

8. Ниски топки

Основното правило тук е, че колкото по-ниско е топката спрямо мрежата, толкова по-трудно ще бъде за опонентът ви да се противопостави на различните движения. Освен това, трябва да се опитате да се насочите към най-далечната възможна точка в края на масата на противника. По този начин той ще бъде принуден да се отдръпне.

9. Намерете клуб за тенис на маса

За да станете по-добри, ще трябва постоянно да се стремите по-високо и по-високо. Когато играете на по-напреднало ниво, ще разберете своите силни страни, слабости и дори можете да научите някои нови тактики или стратегии. Клубовете за тенис на маса обикновено групират своите играчи по нивото на уменията. Нещо повече, тези клубове ще имат професионални треньори, които да ви обучат и да ви развият в по-добър играч на пинг-понг.

10. Бъдете търпеливи

Играта е също толкова психологическа, колкото и физическа. Начинаещите често очакват да победят от първия път. Но трябва да играете търпеливо.

Не губете спокойствие, ако правите няколко грешки подред. Поемете дълбоко дъх, визуализирайте спечелването на следващата точка и вижте къде можете да подобрите или да промените тактиката си.

11. Намерете своя противник

Намерете противник, с който ще ви бъде трудно да играете. Така ще се учите по-интензивно.

12. Удряйте с цялото си тяло

Не удряйте топката само с ръката си, когато изпълнявате удара от предна страна. За да увеличите максимума на мощността, използвайте силата на цялото си тяло. Това е същият съвет, който треньорите дават на боксьорите.

13. Ускоряване в последния момент

Започнете с ръка спокойна и ниска, близо до коляното. След това преместете хилката си в движение нагоре и само в последната част на движението трябва да ускорите и незабавно да спрете. Помислете как бихте използвали камшик, това е същата идея.

14. Изпънете напред

Опитайте се винаги да се навеждате напред, на върха на пръстите си, когато ударите топката. Това ще ви попречи да направите грешката, което повечето начинаещи правят, наклонявайки се назад, за да компенсират по-бавното време за реакция. Като се наведете напред, ще имате малко повече сила, тъй като цялото ви тяло ще се движи към топката.

15. Краката

Може да изглеждате страхотно, когато побеждавате опонентите си, без да се движите твърде много, но когато се изправите пред по-добър играч, няма да имате шанс. Чрез преместване на тялото си, ще поставите себе си в най-добрата възможна позиция, за да ударите топката. Ако стоите встрани, нещата няма да се получават.

Желанието и усилената практика е най-добрият учител и след като вече знаете как да бъдете най-добрите, просто трябва да си купите хилки за тенис на маса и да започнете с тренировките. Не забравяйте, че най-важното умение, което придобиваме при практикуването на един спорт, е побеждаването на самите себе си. Докажете си колко много можете!

10 ползи за здравето от играта на дартс

Играта на дартс не е отживелица, макар повечето от нас да я свързват с тийнейджърските години, в които откривахме насладата от бирата и удължения вечерен час. Това все още е един чудесен избор да прекарате събота вечер, независимо дали навън или у дома с приятели. По този начин не само си гарантирате страхотно настроение, но и редица ползи за здравето, за които вероятно не сте предполагали.

Ето и кои са те.

1. Подобрява координацията между ръцете и очите

Дартсът е игра точното хвърляне и колкото повече го практикувате, толкова по-добри ще ставате с времето. Това е сигурен знак за подобряването на вашата координация между ръцете и очите, което е от жизненоважно значение и за всеки друг аспект от живота.

2. Тренировка за мозъка

Най-често срещаната форма изисква и някои сметки, за да стигнете до точния резултат. Това е страхотна тренировка за мозъка и го поддържа активен през цялото време.

3. Развод с хроничния стрес

Може да отнеме много фокус и концентрация, за да играете дартс, тъй като не само изисква точно хвърляне. Вие трябва да мислите за това, което ви е необходимо да уцелите. Това отнема мислите ви от други неща, които се случват в живота ви и ви помага да се отпуснете и разделите със стреса.

4. Социални умения

Да практикувате дартс означава да се свържете с други хора. Това е един чудесен начин да общувате с приятели и също така да се срещнете с нови хора.

5. Подобрява концентрацията

Дартсът изисква много концентрация. Независимо дали се пресмята резултат или се мисли за най-правилното хвърляне, ключът към успеха е в това да можете да се концентрирате на 100% и да избегнете разсейването.

6. Увеличава доверието

Спечелването на дартс може да увеличи доверието в хората, което е страхотно. Все пак не става въпрос за печелене, а за екипната работа, която неминуемо повишава чувството за екипност и споделеност.

7. Физически самоконтрол

Да хвърлите стрелата точно изисква много добър контрол на тялото. Ако не можете да управлявате ръката си, тялото и главата, най-вероятно няма да ударите точно в целта. Помолете някой да погледа как хвърляте и да провери дали сте извън контрол. Ако сте, можете да работите върху върху физическото си самоуправление.

8. Работа в екип

Когато играете дартс в официална лига или на турнир с приятели, винаги си взаимодействате с други хора и това може да доведе до увеличаване на уменията ви за работа в екип. Ето защо организирането на дартс турнир по време на работа може да бъде страхотен начин да накарате колегите ви да работят заедно.

9. Насърчава стратегическото мислене

Играта на дартс често изисква много мисъл и част от този процес е стратегическо мислене. Най-често срещаните варианти включват тактическа игра и много хитрост.

10. Упражнение

Може да изглежда така, сякаш дартс е игра за кръчмата, но тези, които я практикуват, всъщност провеждат и вид тренировка. Ако играете дартс в продължение на един час, ръцете и краката ви са активни. Ако играете няколко пъти седмично, това би имало още по-голямо значение.

И така, след като вече знаете ползите от тази чудесна игра, е време да откриете най-изгодната за дартс цена и да погрижите за физическото си и емоционално здраве!