Докато играете тенис на маса, ставате и по-здрави. Вижте как!

тенис на маса

Независимо дали играете в двойки или сингли, тенисът на маса (или наричан още пинг-понг), може да бъде изключително бърз състезателен спорт. Всъщност, когато се играе с интензивна скорост, се оказва един чудесен начин да изгорите калории и да влезете в добра форма.

Но преди да започнете, уверете се, че имате това, от което се нуждаете за интензивна игра на пинг-понг. Междувременно вижте и списъка с топ 10 ползи за здравето от практикуването на този спорт.

Стратегическо мислене

Играта подобрява координацията между ръцете и очите и стимулира умствената бдителност, концентрацията и изработването на тактическа стратегия. Това прави тенисът на маса идеалната игра за младите хора, които имат нужда да си изострят рефлексите, а за по-възрастните хора – да усъвършенстват тактическите си подходи.

Развива умствената острота

Скоростта, движенията и контролът на топката са от решаващо значение за тениса на маса. Редовно практикуващите играчи са висококвалифицирани в създаването и решаването на пъзели, включващи тези три атрибута.

Подобрява рефлексите

Поради бързия темп на придвижване в спорта на кратко разстояние, се подобряват както движенията на цялото тяло изобщо, така и на фините мускули. Играта се отличава с епизоди на усилия и възстановяване, което води до бързо стимулиране на мускулното развитие.

Лесно е за ставите

Имали ли сте операция на коляното, проблеми с гърба, уморени ли сте да натоварите глезените си? Опитайте тенис на маса. Това е чудесен начин да подобрите здравината на краката, ръцете и торса, без да натоварвате ставите.

Изгаря калории

Лице с тегло 150 паунда може да изгори 272 калории, като играе тенис на маса за един час. Имайки предвид факта, че спортът е забавен и пристрастяващ, той може да бъде забавен и лесен начин да изгорите калории.

Предлага ви вид социална мрежа

Независимо дали играете в читалището или вкъщи с приятели, тенисът на маса предлага чудесен начин да се свържете с други хора, докато отслабвате и се забавлявате. Тъй като млади и стари хора могат да играят играта, тя може да спомогне за подобряване на комуникацията и изграждането на близки отношения, независимо от възрастта. Тренировките у дома с братя и сестри или родители също така може да сближи членовете на семейството и да им даде възможност да прекарват повече време един с друг.

Поддържа мозъка ви в отлично състояние

Учените, които изследват болестта на Алцхаймер, съобщават за ясно повишаване на моторните умения и когнитивната функция при игра на тенис на маса. Тези заключения следват новината след серия от клинични проучвания в Япония, които установиха, че тенисът на маса значително увеличава притока на кръв към мозъка и дори може да предотврати деменция.

Подобрява координацията

Докато топчето за пинг-понг се движи бързо към вас и следвате неговата траектория, когато вашият противник удря, това ви помага за подобряване на координацията между ръцете и очите.

Подобрява баланса

Да останеш балансиран и да можеш бързо да промениш посоката си е от ключово значение за успеха на пинг-понг. Това е особено важно и за възрастните хора.

Стимулира различни части на мозъка

Чрез предвиждането на изстрел към опонента, играчът използва префронталната кора на мозъка за стратегическо планиране. Аеробното упражнение от физическата активност на играта стимулира хипокампуса, част от мозъка, която е отговорна за това да формираме и запазим в паметта си дългосрочно факти и събития.

Е, след като вече знаете тези многобройни ползи, защо все още не сте открили най-изгодната за тенис на маса цена и не се забавлявате, докато си осигурявате перфектно здраве?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *