Начини, по които играта на билярд подобрява нашето здраве

Необичайна игра, известна с присъствието си в барове и кръчми, а често пъти и у дома, билярдът може да се играе небрежно, аматьорски, или пък дори на професионално ниво. Всеки подход, независимо от начина, по който човек избира да играе, е уникално представен и изисква играчите да бъдат психически гъвкави и физически опитни.

Ето и топ 10 на здравните ползи от този вид игра.

Забавя застаряването при мъжете. Бирата и билярдът са станали основна причина за социализация между мъжете и с основателна причина! Според неотдавнашно проучване на университета в Копенхаген, пиенето на бира, докато играете игра на билярд с приятели, може да ви помогне в борбата със стареенето.

Помага за изграждането на фокус. Тази игра изисква голямо внимание и концентрация. Способността ви да се съсредоточите върху определена цел е от съществено значение за постигане на целите. При билярд играчите трябва да се съсредоточат върху своите цели (топката-бияч и топката-мишена), ъгъла на собствената си цел, ъгълът, по който топката-бияч ще се движи, след като бъде ударен и къде ще се насочи целевата топка.

Изгаряне на калории. Има изненадващо много полезно ходене в кръг около масата. Така изгаряте доста калории!

Позволява разтягане и балансиране. Това занимание изисква много по-голямо разтягане, отколкото обикновен човек би правил без причина. Необходимо е да се огънете през горната част на масата, за да достигнете топката-бияч под желания ъгъл. Ето защо играчът е необходимо да бъде умерено гъвкав, особено при сложни удари. Билярдът също така подобрява баланса, тъй като играта изисква от вас да застанете на един крак в определено време, като тренирате стабилността си.

Помага да се изгради контрол. Проучванията показват, че хората, които играят спортове като билярд, имат по-малка вероятност да се паникьосат при криза. Хората, които практикуват игри с висока концентрация, могат да мисли ясно и логично, като това им позволи да проучат най-подходящите факти и подробности и да действат без да са истерични.

Изостря ума. Тези, които често играят билярд, имат по-остър ум. Играта изисква извършване на умствени математически оценки и изчисления, като основна геометрия и физика. Тези умения са необходими, за да се изчислят точните ъгли и траектории и да се определи колко сила да се приложи по време на удар, така че да се достигне целта.

Добра координация на очите и ръцете. Това може също така да увеличи координацията ви между очите и ръцете. Това е решаващ фактор за спечелването на играта. Ръцете ви стават бързи и гъвкави и могат да изпълняват за минути много важни задачи.

Забавление за всички възрасти. Всеки може да играе тази, независимо от възрастта и пола си, така че да практикувате тези игри може да бъде редовно семейно събитие. От най-малкия ви племенник до вашата баба, билярдът е дейност за отдих, която всеки може да научи и всеки може да играе.

Тонизиране на мускулите. Физическите предимства включват тонизиране на гърба, бедрата и краката.

Подобрява когнитивните умения. Умственото стимулиране е богато и променливо.Тук се предизвикват въображението, визуализацията и творческите умения на играча. Играта изисква постоянна импровизация, за да постигнете добра позиция на по-нататъшните удари.

След като вече познавате многобройните ползи на тази страхотна игра, ви остава само да откриете най-изгодната за билярд цена и да се наслаждавате семейно на всеки един ден. Забавлявайте се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *