Разберете как да станете професионален играч на билярд

Всеки добър играч на билярд някога се е чудил как да го направи. Как да станете професионалисти? Първото и най-важно правило: Трябва да се играе под контрол и това означава правилно обучение.

Вижте какво ви е необходимо за да сте топ състезател и след това проверете най-изгодните за билярдна маса цени, за да тренирате у дома като професионалист!

Да се ​​научите да заставате правилно

Начинаещите са склонни да стоят много неловко, когато се опитват да стрелят с щеката. Повечето застават по начин, по който нямат баланс. Някои едва успяват да задържат равновесието, защото цялото им тяло трепери от напрежението, опитвайки се да поддържа странната си поза.

Прости съвети? Почувствайте се удобно, когато стоите, държете леко щеката и останете спокойни, когато удряте.

Да се ​​научите да удряте топките

Следващият основен елемент, след като се научите да се позиционирате, е да развивате добър удар. Лошият удар е най-голямата причина за непредсказуемост на хода. Има дни, в които не можете да правите силни удари или пък дни, в които просто ви върви? Или откривате, че топката-бияч не отива там, където трябва? Лошият удар обикновено е виновникът.

Прости съвети? Не движете никоя част от тялото, освен предмишницата, докато стреляте.

Да се научите къде да удряте бияча

Повечето начинаещи не осъзнават, че ученето на удара е най-трудната част от учебния басейн. Ако сте се научили да ударите точно къде се стремите, тогава всичко, от което се нуждаете, е някой, който да ви покаже къде да насочите топката-бияч.

Да се ​​научите да контролираш топката-бияч за следващия изстрел

Виждали ли сте някога професионален играч? Той не само прави удара, но топката-бияч се преобръща на масата точно до следващия удар. За да можете да направите това, трябва да разберете елементите на позициониране на топката и избора на удар.

Управлението на тези основни елементи дори не отнема твърде много време и дори само след час игра вече може да сте значително по-добри. Разбира се, това не е краят. Факт е, че дори и след като се научите да стреляте добре, все още има какво да научите и да направите. По-добър контрол на топката-бияч, по-добра позиция на игра, повече безопасност, по-добри изстрели и т.н. След като сте усвоили основите, препоръчваме ви по-усъвършенствани тренировки за фина настройка на удара и позиционирането.

На професионално ниво, вече не е просто умение за стрелба, но и умствена игра на билярд. След като постигнете успех в насочването, още по-важните неща се появяват – като контролиране на собствените си емоции, играене срещу по-опитни играчи с отбранителна игра или научаване на нови ситуации, с които не сте се сблъсквали преди.

Докъде сте решили да отидете и къде ще решите да спрете да се обучавате, зависи изцяло от вашия път и мотивация зад игралната маса. Най-важното е да не се страхувате да отделите време и емоция за този чудесен спорт, който има и многобройни ползи за здравето на тялото и ума. Подходете с внимание и стил. И в никакъв случай не спирайте да се наслаждавате на билярда!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *