10 ползи за здравето от играта на дартс

Играта на дартс не е отживелица, макар повечето от нас да я свързват с тийнейджърските години, в които откривахме насладата от бирата и удължения вечерен час. Това все още е един чудесен избор да прекарате събота вечер, независимо дали навън или у дома с приятели. По този начин не само си гарантирате страхотно настроение, но и редица ползи за здравето, за които вероятно не сте предполагали.

Ето и кои са те.

1. Подобрява координацията между ръцете и очите

Дартсът е игра точното хвърляне и колкото повече го практикувате, толкова по-добри ще ставате с времето. Това е сигурен знак за подобряването на вашата координация между ръцете и очите, което е от жизненоважно значение и за всеки друг аспект от живота.

2. Тренировка за мозъка

Най-често срещаната форма изисква и някои сметки, за да стигнете до точния резултат. Това е страхотна тренировка за мозъка и го поддържа активен през цялото време.

3. Развод с хроничния стрес

Може да отнеме много фокус и концентрация, за да играете дартс, тъй като не само изисква точно хвърляне. Вие трябва да мислите за това, което ви е необходимо да уцелите. Това отнема мислите ви от други неща, които се случват в живота ви и ви помага да се отпуснете и разделите със стреса.

4. Социални умения

Да практикувате дартс означава да се свържете с други хора. Това е един чудесен начин да общувате с приятели и също така да се срещнете с нови хора.

5. Подобрява концентрацията

Дартсът изисква много концентрация. Независимо дали се пресмята резултат или се мисли за най-правилното хвърляне, ключът към успеха е в това да можете да се концентрирате на 100% и да избегнете разсейването.

6. Увеличава доверието

Спечелването на дартс може да увеличи доверието в хората, което е страхотно. Все пак не става въпрос за печелене, а за екипната работа, която неминуемо повишава чувството за екипност и споделеност.

7. Физически самоконтрол

Да хвърлите стрелата точно изисква много добър контрол на тялото. Ако не можете да управлявате ръката си, тялото и главата, най-вероятно няма да ударите точно в целта. Помолете някой да погледа как хвърляте и да провери дали сте извън контрол. Ако сте, можете да работите върху върху физическото си самоуправление.

8. Работа в екип

Когато играете дартс в официална лига или на турнир с приятели, винаги си взаимодействате с други хора и това може да доведе до увеличаване на уменията ви за работа в екип. Ето защо организирането на дартс турнир по време на работа може да бъде страхотен начин да накарате колегите ви да работят заедно.

9. Насърчава стратегическото мислене

Играта на дартс често изисква много мисъл и част от този процес е стратегическо мислене. Най-често срещаните варианти включват тактическа игра и много хитрост.

10. Упражнение

Може да изглежда така, сякаш дартс е игра за кръчмата, но тези, които я практикуват, всъщност провеждат и вид тренировка. Ако играете дартс в продължение на един час, ръцете и краката ви са активни. Ако играете няколко пъти седмично, това би имало още по-голямо значение.

И така, след като вече знаете ползите от тази чудесна игра, е време да откриете най-изгодната за дартс цена и да погрижите за физическото си и емоционално здраве!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *