15 трика, които ще ви превърнат в най-добрия играч на тенис на маса – част II

В първата част на това безценно ръководство за перфектна игра на тенис вече се запознахте с няколко важни принципа. И тук продължаваме да ви насочваме към факторите, които незабавно трябва да вземете предвид, ако искате да сте сред най-добрите.

8. Ниски топки

Основното правило тук е, че колкото по-ниско е топката спрямо мрежата, толкова по-трудно ще бъде за опонентът ви да се противопостави на различните движения. Освен това, трябва да се опитате да се насочите към най-далечната възможна точка в края на масата на противника. По този начин той ще бъде принуден да се отдръпне.

9. Намерете клуб за тенис на маса

За да станете по-добри, ще трябва постоянно да се стремите по-високо и по-високо. Когато играете на по-напреднало ниво, ще разберете своите силни страни, слабости и дори можете да научите някои нови тактики или стратегии. Клубовете за тенис на маса обикновено групират своите играчи по нивото на уменията. Нещо повече, тези клубове ще имат професионални треньори, които да ви обучат и да ви развият в по-добър играч на пинг-понг.

10. Бъдете търпеливи

Играта е също толкова психологическа, колкото и физическа. Начинаещите често очакват да победят от първия път. Но трябва да играете търпеливо.

Не губете спокойствие, ако правите няколко грешки подред. Поемете дълбоко дъх, визуализирайте спечелването на следващата точка и вижте къде можете да подобрите или да промените тактиката си.

11. Намерете своя противник

Намерете противник, с който ще ви бъде трудно да играете. Така ще се учите по-интензивно.

12. Удряйте с цялото си тяло

Не удряйте топката само с ръката си, когато изпълнявате удара от предна страна. За да увеличите максимума на мощността, използвайте силата на цялото си тяло. Това е същият съвет, който треньорите дават на боксьорите.

13. Ускоряване в последния момент

Започнете с ръка спокойна и ниска, близо до коляното. След това преместете хилката си в движение нагоре и само в последната част на движението трябва да ускорите и незабавно да спрете. Помислете как бихте използвали камшик, това е същата идея.

14. Изпънете напред

Опитайте се винаги да се навеждате напред, на върха на пръстите си, когато ударите топката. Това ще ви попречи да направите грешката, което повечето начинаещи правят, наклонявайки се назад, за да компенсират по-бавното време за реакция. Като се наведете напред, ще имате малко повече сила, тъй като цялото ви тяло ще се движи към топката.

15. Краката

Може да изглеждате страхотно, когато побеждавате опонентите си, без да се движите твърде много, но когато се изправите пред по-добър играч, няма да имате шанс. Чрез преместване на тялото си, ще поставите себе си в най-добрата възможна позиция, за да ударите топката. Ако стоите встрани, нещата няма да се получават.

Желанието и усилената практика е най-добрият учител и след като вече знаете как да бъдете най-добрите, просто трябва да си купите хилки за тенис на маса и да започнете с тренировките. Не забравяйте, че най-важното умение, което придобиваме при практикуването на един спорт, е побеждаването на самите себе си. Докажете си колко много можете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *