15 трика, които ще ви превърнат в най-добрия играч на тенис на маса – част I

Искате да бъдете все по-добри в тениса на маса? Ето 15 от най-добрите съвети за тенис на маса, които можете да използвате, за да доминирате над противниците си.

1.Бъдете господар на основата

Както всеки друг спорт, овладяването на основите на тениса на маса ще ви преведе през най-трудните противници. Отделете време, за да научите как да захващате правилно хилките си, как да премествате краката си и да научите различните ефекти на въртене. Определете слабите си точки и постоянно практикувайте, докато не станат силни.

2. Въртенето е вашият най-добър приятел

Да се научите как да използвате въртенето е трудно, но често е ключът да победите всеки играч на всяко ниво на умения. Разберете как въртенето влияе върху връщането ви и скоро ще научите как да противодействате.

Ето някои указания, които можете да използвате незабавно:

– Дръжте очите на греблото на противника си, когато връща топката.
– Проверете колко бързо логото на топката се върти, за да прецените скоростта му.

3. Практика, практика, практика

Няма заместител на практиката и трябва да й отделяте колкото можете повече време между състезателните мачове. Този път трябва да бъде прекаран в преодоляването на очевидните слабости, които може да имате или да развиете силните си страни.

Можете да играете практически игри, за да развиете нова тактика или да интегрирате ново умение, което сте научили в репертоара си. Също така е от съществено значение да гледате как играете. По този начин можете ясно да видите какви грешки правите и бързо да ги коригирате.

4. Сервис на правилния път

Сервисите са неразделна част от тениса на маса. Това може да ви спечели точка, а понякога дори цялата игра! Има много начини, по които може да правите сервис.

Кратките сервиси са може би най-добрият начин, защото правят много трудно за опонента ви да спечели всякакъв вид предимство. Винаги дръжте китките си спокойни.

5. Използвайте различни височини

Използвайте различни височини, за да сте по-гъвкави и изненадващи за конкурентите си.

6. Бъдете кратки

Възможно е да сте имали навика да правите по-дълъг ход в игра на баскетбол, голф или тенис, но в тенис на маса по-краткото е по-добре. Причината за това е, че по-дългият ход оставя повече място за грешка.

7. Изберете вашето оборудване и го използвайте внимателно

Не можете да играете без хилки тенис на маса, все пак. Трябва да си купите нужното оборудване. Начинаещите трябва да започнат с основни хилки, за да почувстват добре играта. Когато сте готови за по-добра хилка, можете да изберете такава за средно бърза игра, за да можете да усъвършенствате уменията си и техниката, вместо да разчитате само на оборудването. След като се чувствате така, като че не можете да получите повече изпълнение от хилката, можете да продължите напред и да си купите още по-добра.

И щом имате ракетата си, е време да я използвате внимателно и изключително само нея. Не ги сменяйте често, за да развиете добро чувство за игра и усещане за това конкретно оборудване. Използвайте я дори при практикуване и в турнири. Отнасяйте се към нея с уважение – пазете я в кутийка и използвайте специален почистващ разтвор или проста смес от сапун и вода след всяка употреба.

Още трикове да бъдете най-добрия играч на тенис на маса ще откриете във втората част на текста !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *