4 стъпки за умно купуване на билярдна маса

Купуването на билярдна маса е голямо и важно начинание. Ако вече проучвате най-изгодните обяви за „продавам билярдна маса“, значи се нуждаете от това ръководство.

Съществуват множество размери, стилове и нива на качество. Можете да планирате каква маса да купите, като знаете ограниченията си за разходите, измерите стаята, в която ще поставите масата, и какъв тип е най-подходящ за вас. Вземете подходящата маса за вашите нужди, като пазарувате в магазин с хора, които познавате, проверявате производствените спецификации и получавате гаранция за вашия продукт. Билярдната маса е нещо повече от източник на развлечения, тя е част от мебелите, които могат да подобрят изгледа на помещенията ви. Можете да направите информирана покупка и да извлечете максимума от нея. Ето как!

Цел

Преценете основната цел на масата. Има цяла гама от малки, евтини маси за игра, предназначени за децата, които да се научат да играят по-добро, до сложно разработените маси с размери като за турнири. Широката гама от дизайни и нива на качество означава също така широк диапазон от цени.

По-евтините могат да бъдат добър вариант за много хора, но обърнете внимание на факта, че те могат да издържат само няколко години. Ако искате нещо, което ще бъде с вас дълго време, помислете за закупуване на по-добра маса като инвестиция във вашето семейство.

Намерете място

Изберете в коя стая да се сложи масата за билярд. Определянето на това е важно, главно поради ограниченията на размера. Но има и други фактори. Поставянето й в сутерен, гараж или игрална зала, която е далеч от основната ви жилищна площ, може да бъде добра идея поради шума от играта. Въпреки това, ако искате да закупите богато украсена маса, тя може да бъде центърът, който украсява помещението.

Някои хора се притесняват да оставят маса за билярд в горна стая или в таванското помещение, но повечето маси не тежат достатъчно, за да причинят чак такива проблеми. Например, средният модел може да тежи около 1000 паунда – само колкото 4-5 възрастни мъже.

Ако имате голяма всекидневна с телевизор и диван в половината от стаята, билярдната маса може да помогне за балансиране, като се постави в другата половина.

Измерване

Измерете стаята. Разберете колко дълго и колко е широко помещението и не забравяйте да запишете данните, за да имате необходимата справка за за по-късно. Уверете се, че стаята, в която искате да поставите масата, е достатъчно голяма и ви позволява да имате достатъчно пространство за свобода на вашите движение.

Планирайте 5 допълнителни стъпки от всяка страна на масата, за да имате място за маневриране с щеката при стрелба. Ако не отчитате това необходимо допълнително пространство, ще играете наистина трудно.

Купуване

Задайте си ограничение на разходите. Билярдните маси могат да варират от няколкостотин лева до над 10 000 лева, така че е важно да познавате отлично бюджета си. Ако просто искате нещо забавно за децата, което ще издържи няколко години, определено ще намерите някои евтини, по-нискокачествени опции. Ако искате нещо, което ще ви съпътства през по-голямата част от живота ви, ще трябва да разгледате по-скъпите модели.

Материалите, от които е изработена масата, ще бъдат основният фактор, който влияе върху цената.

Направете разумен и информиран избор и покажете колко добри сте в играта на билярд!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *