ВАЖНО! За подобряване връзката с вас, този сайт използва бисквитки (eng. cookies).
За повече информация натиснете тук. Ако сте съгласни с това [x] натиснете.

дартс

ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ

Професионален дартс Standalone CYBERDINE

Професионален дартс Standalone CYBERDINE

КОД: CYD-03

5.346,20 лв.
Мишена WINMAU BLADE 6

Мишена WINMAU BLADE 6

КОД: 3033-W

118,91 лв.
Dartboard Harrows official competition

Dartboard Harrows official competition

КОД: EA308

123,03 лв.
-10%
Дартс HD2 PRO EDITION

Дартс HD2 PRO EDITION

КОД: U79890
214.87 лв. 193,39 лв.
Електронен дартс Arachnid PRO-800

Електронен дартс Arachnid PRO-800

КОД: AR-29014

739,89 лв.
Домашен дартс Center Hunter

Домашен дартс Center Hunter

КОД: DC003

181,04 лв.
Кабинет електронен дартс CB-90

Кабинет електронен дартс CB-90

КОД: 807201

287,48 лв.
Мишена Striker & Surround

Мишена Striker & Surround

КОД: U46122

162,51 лв.
Стрели Club Brass Harrows

Стрели Club Brass Harrows

Тегло: 22, 23, 26 gr

21,81 лв.
Стрели  soft CORE brass

Стрели soft CORE brass

Тегло: 17, 19 gr

14,81 лв.
Стрела HT28  1/4-2BA 16g

Стрела HT28 1/4-2BA 16g

Тегло: 16 gr

1,44 лв.
Шафт GRIPPER II (комплект от 3)

Шафт GRIPPER II (комплект от 3)

КОД: множествен

2,47 лв.
Супер тънко перо - 2BA (малка резба)

Супер тънко перо - 2BA (малка резба)

КОД: множествен

0,41 лв.
Калъф за дартс

Калъф за дартс

КОД: H70786

8,23 лв.
Калъф за стрели XQ Max Darts  black

Калъф за стрели XQ Max Darts black

КОД: QD8000009

24,68 лв.
Калъф за стрели

Калъф за стрели

КОД: HTOL

8,23 лв.
Калъф FLIP-TOP WALLET - черен

Калъф FLIP-TOP WALLET - черен

КОД: U46081

12,75 лв.
Дартс платно Red/Black

Дартс платно Red/Black

КОД: U86659

129,61 лв.

Ръководство за начинаещи: Как да бъдете най-добрите на дартс?

Винаги сте искали да играете дартс, но се съмнявате в собствените си способности? На правилното място сте. Следващата статия обяснява основните техники за сцепление, позициониране и хвърляне, използвани в играта. Също ще получите и съвети как да откриете какво работи най-добре за вас и как да развиете свой собствен стил.

Основи на сцеплението

Цел и посока: Основната цел на вашето прихващане е да държите края на стрелата нагоре във всеки етап на хвърляне.

Твърди и спокойни: Вашият захват трябва да бъде стабилен, твърд и не трябва да има напрежение върху мускулите на пръстите ви. Когато пръстите ви побелеят от натиска или имате затруднения при освобождаването на стрелата поради излишно мускулно напрежение, това е индикация, че сцеплението ви е прекалено високо. Имайте предвид, че дартсът не е игра на сила, а по-скоро на умно докосване. За да спазите това, хванете стрелата достатъчно здраво, така че да не се плъзга и да можете да упражнявате контрол при ускоряване на хвърлянето. Най-често срещаната грешка е захващане на стрелата прекалено силно, а не прекалено слабо.

Използвайте най-малко три пръста. Използването на повече пръсти ще осигури повече регулиране и контрол на стрелата при набиране на скорост. Това обаче прави освобождаването по-трудно, тъй като ще трябва да координирате повече пръсти едновременно. Координацията на пръстите е много важен аспект на практиката.

Формата на стрелата. Не всички видове стрели са подходящи или функционални. По-дългите изискват използването на повече пръсти, например. Не само трябва да откриете правилната хватка за вас, но трябва да откриете и най-подходящата форма.

Кажете „не“ на юмрука. Пръстите, които не са включени в хватката ви, трябва да останат удобно разположени около пръстите, които са включени. Например, ако използвате четири пръста, когато държите стрелата и най-малкия пръст се свързва с другите четири, това ще предизвика напрежение на мускулите на другите четири пръста и ще доведе до лошо освобождаване.

Позиция и хвърляне

Позиция "Крака напред". За да разберете по-добре позицията, наблюдавайте някой професионален играч, докато се готви да хвърли. Добрите поставят погледа, стрелата и целта си в една линия. Когато играч направи хвърляне, той трябва да се опита да поддържа движението на ръката си наравно с другите два фактора. Това намалява риска от грешка, като се премахва страничното движение на ръката.

Разпределение на вашето тегло. Тялото ви трябва да почива главно на вашето предно стъпало, докато задният ви крак е с достатъчна тежест, за да балансирате позицията си добре. Имайте предвид, че независимо от разпределението на теглото, стойката трябва да е много твърда и непоклатима. Предният крак трябва постоянно да бъде на земята.

Наклонение. Колкото повече накланяте тялото си, толкова по-концентрирани би трябвало да бъдете. От друга страна, така може да сте и по-физически небалансирани. Ако се наведете прекалено много, това ще доведе до обратно напрежение в дългосрочен план. Практикувайте и се опитвайте да намерите най-добрата си позиция за хвърляне.

Баланс. Повдигането на крака при хвърляне е пречка за успеха. Винаги дръжте краката си здраво стъпили на земята.

Торс. Вашата поза трябва да гарантира, че вашият торс е стабилен по време на хвърляне.

Бонус тайни

Дартс е игра на умения, която изисква постоянна практика от ваша страна. Трябва да откриете своето собствено сцепление, позиция и стил на хвърляне. Обработете тази информация в съзнанието си, за да не имитирате стила на други играчи. Трябва да откриете сами вашата собствена линия.

Изпробвайте стрелите, позициите и стиловете на различни хора с цел да ги сравнявате и да откривате кои аспекти са подходящи за вас. Изпробването на различни техники също ще ви помогне да научите техническите връзки между сцеплението, позицията и хвърлянето и да подобрите уменията си. Все пак, трябва да намерите онзи начин, в който се чувствате най-удобно и ще ви гарантира най-добрата игра. Постигнете това чрез постоянна практика и концентрирано наблюдение на други завършени или професионални играчи.

А след като вече знаете тънкостите и основите на добрата игра, ви остава само да намерите вашия личен най-успешен подход и да проверите най-изгодните дартс цени. Тренирайте така, както винаги сте искали и не забравяйте, че всеки нов покорен връх ви прави по-силни и по-уверени. Когато искате да направите нещо, а не знаете как, най-прекият път е да узнаете чрез усилена практика. Бъдете най-добрия играч на дартс, който познавате, и си давайте поводи за гордост!