ВАЖНО! За подобряване връзката с вас, този сайт използва бисквитки (eng. cookies).
За повече информация натиснете тук. Ако сте съгласни с това [x] натиснете.

ТЕНИС МАСИ

ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ

NB TOP 3 40 мм (4 в комплект)

NB TOP 3 40 мм (4 в комплект)

КОД: множествен

3,55 лв.
Тенис маса Sponeta S1-13 i/ S1-12 i

372,62 лв.
-58%
Плот за тенис на маса

Плот за тенис на маса

КОД: множествен
600 лв. 253,12 лв.
Преграда Donic

62,17 лв.
Топчета за тенис DONIC SK 3 МФТМ

8,88 лв.
-2%
Тенис на маса Sponeta S6-66 e/ S6-66 e
1540 лв. 1.508,03 лв.
Donic Stress мрежа

73,11 лв.
-6%
Тенис маса Sponeta S3-46 e/ S3-47 e
751 лв. 709,61 лв.
Donic Clip мрежа

Donic Clip мрежа

КОД: множествен

56,45 лв.
Donic MatchScorer

Donic MatchScorer

КОД: 420235

82,36 лв.

Има много уроци за това как да играете тенис на маса, които се съсредоточават върху основната игра или много напреднала игра, но едва ли има такива, които помагат на играчите да преминат от основно ниво до конкурентно. Целевата аудитория за тази инструкция са хора, които вече са усвоили основите на тенис на маса и имат желание да поведат своите умения към следващото ниво. И ето как да го направите.

Материалите, от които се нуждаете, са:
Хилка;
Топка;
Маса.

Стъпка 1: Намерете хилка, която е точно за вас

Първото нещо, което трябва да направите като амбициозен играч на тенис на маса, е да намерите хилка, която отговаря на вашия стил на игра. Купуването на собствена такава е едно от най-важните неща, които трябва да направите, когато се опитвате да подобрите стратегията си. Всеки има свои предпочитания, но тук са някои основни насоки:

Ако предпочитате защитен стил на игра, изберете нещо с гума, което намалява въртенето. Ако предпочитате офанзивен стил на игра, си потърсете хилка, която увеличава опциите ви за движение.

Също така трябва да имате предвид дебелината, тъй като от нея зависи как ще бъде изстрелвано топчето. По-плътните обикновено са подходящи за по-нападателните играчи.

Разбира се, че не можете да забравите за дръжката. Трябва да се уверите, че ръкохватката е удобна с предпочитания от вас захват.

Стъпка 2: Създайте си сервис

Сега, когато имате хилка, която отговаря на стила ви на игра, трябва да създадете собствен стил. Хубаво е да развиете добър сервис. Добър начин да направите това е да добавите завъртане към движенията си.

Стъпка 3: Следете вашия опонент

След като сте усвоили сервиса си, важно е да можете да се справите с опонентите си. Вашият противник или ще се опита да надвие сервиса ви и се нуждаете от практически партньор, с който да изработите отговори на основните видове атаки. Репетирайте колкото е необходимо, за да добиете увереността, че можете да се справите с всеки ответен удар.

Стъпка 4: Научете се да удряте силно в отговор

Важно е да имате способността да накарате опонента си да плати за удара на топката твърде високо във въздуха. Да можеш да удариш топката обратно над мрежата, прави много трудно за опонента да се завърне, но също така и го притеснява и уморява от всеки един удар, който прави прави. Това често завършва с насочването на топката към мрежата, като ви дава свободна точка.

Стъпка 5: Използвайте слабостта на опонентите си

Сега, когато имате някои от основните аспекти на добрата игра на тенис на маса, е време да научите една основна стратегия, която да използвате, докато играете. Някога играчът има слабост и се надява, че противникът не е разбрал. Но вие можете да използвате това.

Разберете слабостта на вашите опоненти - доброто време за това е по време на паузите и в началото на играта. Удряйте в зоните, в които противникът ви е слаб. Но превключвайте! Не винаги трябва да удряте само на едно място, защото вярвате, че това е слабостта на противника ви. Все пак искате да го задържите в играта.

Стъпка 6: Заключение

Тенисът на маса има много аспекти за учене и овладяване, но ако гореспоменатите стъпки бъдат следвани и практикувани, вие ще станете много по-добър играч. Колкото повече играете, толкова повече ще осъзнаете точно колко е необходима практиката, но и резултатите ще бъдат удовлетворяващи.
А сега е време да се поровите за най-оптималната за тенис на маса цена и да започнете да практикувате още сега. Надминавайте себе си всеки ден!