ВАЖНО! За подобряване връзката с вас, този сайт използва бисквитки (eng. cookies).
За повече информация натиснете тук. Ако сте съгласни с това [x] натиснете.

Хилки

ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ

Тенис хилка Donic SK 900 ATTACK GOLD

Тенис хилка Donic SK 900 ATTACK GOLD

Хилки за: Indoor
Гъба: 2.1 mm

48,85 лв.
Гума за хилка GIANT DRAGON SUPERSPIN G4 (30-010) M38

Гума за хилка GIANT DRAGON SUPERSPIN G4 (30-010) M38

Гъба: 2.0
Стил на игра: Офенсив

31,08 лв.
Тенис хилки Donic Waldner TT-комплект 400

Тенис хилки Donic Waldner TT-комплект 400

Хилки за: Indoor
Гъба: 1.5 mm

34,19 лв.
Гума Giant DragonDRAGON TALON (30-012)

Гума Giant DragonDRAGON TALON (30-012)

Гъба: 0.9, 1.5
Стил на игра: Дефенсив
Spin: 8

26,64 лв.
Гума Giant DragonKARATE SOFT (30-002S)

Гума Giant DragonKARATE SOFT (30-002S)

Гъба: 1.8 , 2.0, 2.2
Стил на игра: Офенсив

16,87 лв.
Тенис хилка NB SELECT TEAM 400

Тенис хилка NB SELECT TEAM 400

Хилки за: Indoor
Гъба: 1.8 mm

19,43 лв.
Гума за хилка GIANT DRAGONTOPENERGY HARD (30-008H)

Гума за хилка GIANT DRAGONTOPENERGY HARD (30-008H)

Гъба: 1.95, 2.15
Стил на игра: Офенсив
Spin: 11

31,08 лв.

Независимо дали сте начинаещи или мечтаете да станете следващият шампион по тенис, изборът сред всички хилки за тенис ще направи голяма разлика за вашата игра. Всички те не са създадени еднакво и, разбира се, имат своите плюсове и минуси. Ако възнамерявате да играете тенис често, подходящата хилка е инвестиция, която си заслужава да бъде много добре проучена.

1. Мерките

Размерът има значение и тук той е базисен. Направете измерване от средната линия на дланта си до върха на средния ви пръст - това е вашият размер на хватката.

Друго добро правило е да държите ракетата в силната си ръка, както бихте я държали, докато играете. Плъзнете показалеца на противоположната ръка между върховете на пръстите и основата на дланта си върху ракетата. Ако няма достатъчно място за показалеца, дръжката на хилката е твърде малка. Ако има твърде много място, значи е твърде голяма.

Ако сте между два размера, изберете по-малкия, защото винаги можете да увеличите обиколката, като добавите обем.

2. Изборът

Изберете традиционна 27-инчова дълга хилка, освен ако не искате допълнителната мощност на такава с увеличена дължина. Традиционната дължина е от 27 до 28 инча (68,6 до 71,1 см), но можете да получите по-дълги хилки с височина до 73,7 см. Колкото по-дълга е, толкова по-голяма е скоростта на лоста, което дава повече сила на изстрела.
Компромисът обаче е, че по-дългите ракети са малко по-маневрени и трудни за контролиране. За начинаещите е добре да се започне с 27-инчова.

3. Стилове

Запознайте се с трите основни стила на всички хилки за тенис. В зависимост от вашите нужди, ниво на умение и стил на игра, ще ви трябва различна, за да достигнете пълния си потенциал. Трите най-често срещани стила са:

За мощност /подобрение на играта: Характеризират се с големи глави, повече дължина и малка тежест - това са най-вече за начинаещи и междинни играчи или за всеки, който иска малко повече мощност за изстрелите си.

Допълнителна: Тази добре балансирана хилка е предназначена за всички нива на умение и предлага добър баланс на контрол и маневреност.

За контрол: Професионалният дизайн на тези хилки се слави с малки глави, проектирани за максимален контрол. Играчът добавя собствената си сила към изстрела.

4. Купуването

Купете голяма, балансирана хилка, ако сте начинаещ. Изберете дръжка, която ви пасва добре и е близо до следните спецификации:

Размер на главата: 106-118 квадратни инча.
Дължина: 27"
Тегло: Лека, 9-10oz
Баланс: Глава-тежка, балансирана към върха.

5. Мощност

Купете по-малко мощна ракета, ако атлетични и силни. Най-добрият начин да се настроите е да намалите размера на главата, който купувате, оставяйки останалите спецификации еднакви. Лека хилка с тежка глава може да е най-добрия избор за контролните цели, когато започвате.

6. Разлики

Запознайте се с разликите в материалите при покупката. Повечето хилки са изработени от графит, защото са леки и мощни, което ги прави идеални за всеки начинаещ. Други, подходящи за начинаещи, са направени от алуминий или титан, тъй като те осигуряват добра сила и комфорт при ударите.

Начинаещите трябва да се придържат към алуминий или графит, но изборът на материали също е по-малко важен, отколкото ако хилката не се усеща удобно във вашите ръце и ако не отговаря на вашия ценови диапазон.

7. Изпробвайте

Изпробвайте няколко хилки преди да купите. Направете информиран избор.

Покажете на какво сте способни с най-добрия избор за вас!