ВАЖНО! За подобряване връзката с вас, този сайт използва бисквитки (eng. cookies).
За повече информация натиснете тук. Ако сте съгласни с това [x] натиснете.

Хилки

ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ

Тенис хилка Donic Waldner 1000

Тенис хилка Donic Waldner 1000

Хилки за: на закрито
Гъба: 2.1 mm

114,34 лв.
Тенис хилка Donic Waldner 400

Тенис хилка Donic Waldner 400

Хилки за: на закрито
Гъба: 1.5 mm

18,92 лв.
-15%
Тенис хилка Donic Waldner 900

Тенис хилка Donic Waldner 900

Хилки за: на закрито
Гъба: 2.1 mm
91.45 лв. 77,73 лв.
Тенис хилка Donic Waldner Young Champs 300

Тенис хилка Donic Waldner Young Champs 300

Хилки за: на закрито
Гъба: 1.0 mm

15,22 лв.
Хилка за тенис outdoor 4Seasons

Хилка за тенис outdoor 4Seasons

Хилки за: на закрито, на открито

40,72 лв.
Гума за хилка GIANT DRAGONTOPENERGY HARD (30-008H)

Гума за хилка GIANT DRAGONTOPENERGY HARD (30-008H)

Гъба: 1.95, 2.15
Стил на игра: Офенсив
Spin: 11

28,80 лв.
Калъф за хилка Donic Classic

Калъф за хилка Donic Classic

КОД: множествен

14,81 лв.
Калъф за хилка - DONIK-SK Persson

21,80 лв.
Калъф за хилка Donic Waldner

Калъф за хилка Donic Waldner

КОД: 220246

17,27 лв.
NB тенис калъф

NB тенис калъф

КОД: 897504

10,69 лв.

Кратък пътеводител в избора на добрата хилка за тенис

Независимо дали сте начинаещи или мечтаете да станете следващият шампион по тенис, изборът сред всички хилки за тенис ще направи голяма разлика за вашата игра. Всички те не са създадени еднакво и, разбира се, имат своите плюсове и минуси. Ако възнамерявате да играете тенис често, подходящата хилка е инвестиция, която си заслужава да бъде много добре проучена.

1. Мерките

Размерът има значение и тук той е базисен. Направете измерване от средната линия на дланта си до върха на средния ви пръст - това е вашият размер на хватката.

Друго добро правило е да държите ракетата в силната си ръка, както бихте я държали, докато играете. Плъзнете показалеца на противоположната ръка между върховете на пръстите и основата на дланта си върху ракетата. Ако няма достатъчно място за показалеца, дръжката на хилката е твърде малка. Ако има твърде много място, значи е твърде голяма.

Ако сте между два размера, изберете по-малкия, защото винаги можете да увеличите обиколката, като добавите обем.

2. Изборът

Изберете традиционна 27-инчова дълга хилка, освен ако не искате допълнителната мощност на такава с увеличена дължина. Традиционната дължина е от 27 до 28 инча (68,6 до 71,1 см), но можете да получите по-дълги хилки с височина до 73,7 см. Колкото по-дълга е, толкова по-голяма е скоростта на лоста, което дава повече сила на изстрела.
Компромисът обаче е, че по-дългите ракети са малко по-маневрени и трудни за контролиране. За начинаещите е добре да се започне с 27-инчова.

3. Стилове

Запознайте се с трите основни стила на всички хилки за тенис. В зависимост от вашите нужди, ниво на умение и стил на игра, ще ви трябва различна, за да достигнете пълния си потенциал. Трите най-често срещани стила са:

За мощност /подобрение на играта: Характеризират се с големи глави, повече дължина и малка тежест - това са най-вече за начинаещи и междинни играчи или за всеки, който иска малко повече мощност за изстрелите си.

Допълнителна: Тази добре балансирана хилка е предназначена за всички нива на умение и предлага добър баланс на контрол и маневреност.

За контрол: Професионалният дизайн на тези хилки се слави с малки глави, проектирани за максимален контрол. Играчът добавя собствената си сила към изстрела.

4. Купуването

Купете голяма, балансирана хилка, ако сте начинаещ. Изберете дръжка, която ви пасва добре и е близо до следните спецификации:

Размер на главата: 106-118 квадратни инча.
Дължина: 27"
Тегло: Лека, 9-10oz
Баланс: Глава-тежка, балансирана към върха.

5. Мощност

Купете по-малко мощна ракета, ако атлетични и силни. Най-добрият начин да се настроите е да намалите размера на главата, който купувате, оставяйки останалите спецификации еднакви. Лека хилка с тежка глава може да е най-добрия избор за контролните цели, когато започвате.

6. Разлики

Запознайте се с разликите в материалите при покупката. Повечето хилки са изработени от графит, защото са леки и мощни, което ги прави идеални за всеки начинаещ. Други, подходящи за начинаещи, са направени от алуминий или титан, тъй като те осигуряват добра сила и комфорт при ударите.

Начинаещите трябва да се придържат към алуминий или графит, но изборът на материали също е по-малко важен, отколкото ако хилката не се усеща удобно във вашите ръце и ако не отговаря на вашия ценови диапазон.

7. Изпробвайте

Изпробвайте няколко хилки преди да купите. Направете информиран избор.

Покажете на какво сте способни с най-добрия избор за вас!